11. Els “Reis” de Xi’An

Xi’An. Xina

Els Reis Mags del nostre pessebre també venen d’Orient. Concretament són tres guerrers de l’exèrcit de terracota provinents del mausoleu de Qin Shi Huang , el primer emperador de la Xina unificada. Es troba prop de la ciutat de Xi’an, extrem oriental de la ruta de la Seda, a la República Popular de la Xina i porta d’entrada del budisme al país.

Ens explica la wikipedia que l’exèrcit és format per unes 8.000 figures distribuïdes en formació de batalla en 4 fosses diferents; la tomba de l’emperador Shi Huang és situada a un quilòmetre i mig dels seus guerrers protectors.

Els guerrers de terracota van ser elaborats amb motlles; posteriorment, es treballava cada figura independentment. Tors, braços i cap eren les parts més modificades, i s’hi afegien detalls per fer-les úniques (bigotis, barba, cabells…). La roba i les armes eren un reflex de la jerarquia militar. Eren policromats amb colors molt vius i brillants, però amb el contacte amb l’oxigen s’han rovellat i fet malbé.

Els nostres soldadets els tenim ben guardats i , un cop a l’any venen acompanyats dels camells de Dubai i s’allotgen a l’hostatgeria del Monestir de Poblet. Així de simple 😁

Cuidem-nos molt, prenem sopes de cultures.

Deia Lin Yutang, escriptor y filóleg xinès: ” La meitat de la bellesa depèn del paisatge i l’altra meitat de l’home que el mira “

Leave a Reply